Medisch Pedicure BriahSchimmelnagels

Schimmelnagels (onychomycose) 

Het oplopen van een schimmelinfectie aan de nagels is helaas niet ongewoon. Het begint vaak onschuldig, maar als je al een schimmelinfectie aan jouw voeten hebt, kan deze zich gemakkelijk verspreiden naar één of meerdere nagels. Meer weten? Lees gauw verder.  

Wat zijn schimmelnagels?  

Schimmelnagels, ook wel bekend als kalknagels of onychomycose, zijn een veelvoorkomende aandoening waarbij schimmels de nagels infecteren. Deze infectie begint meestal aan de rand of onderkant van de nagel en verspreidt zich langzaam naar de rest van de nagel. Het resultaat is een verkleurde, verdikte en brokkelige nagel die er onaantrekkelijk uitziet en vaak gepaard gaat met ongemak zoals jeuk, pijn en een onaangename geur. 

Hoe kun je een nagelschimmel infectie op lopen?  

Dit kan gebeuren op plaatsen waar warmte en vocht samenkomen, zoals zwembaden, kleedkamers, sauna’s en sportscholen. Zelfs thuis kan de schimmel zich verspreiden. Vooral als je de douche deelt met een besmette huisgenoot. Langdurig vochtige nagels, nagellak en het herhaaldelijk dragen van zweterig schoeisel kunnen bijdragen aan het ontstaan van schimmelnagel. Ook onvoldoende verzorging van de nagels, zoals het niet regelmatig knippen of reinigen, kan de groei van schimmels bevorderen.   

 Symptomen schimmelinfectie nagels 

De tekenen van nagelschimmel variëren afhankelijk van het type schimmel dat de infectie veroorzaakt. Vaak ziet men verkleuringen van de nagels, zoals witte vlekken of een gele, bruine of groene kleur. Naarmate de infectie vordert, kunnen de nagels dikker worden, omhoog komen, afbrokkelen of juist dunner worden. 

 Behandeling schimmelnagels 

Behandeling van schimmelnagels is essentieel om verdere schade te voorkomen, vooral bij mensen met diabetes of een verzwakt immuunsysteem. Het tijdig behandelen van de infectie kan complicaties voorkomen en gezonde nagels herstellen. Bedekken met nagellak of kunstnagels verergert de situatie juist. Effectieve behandeling is de sleutel. 

Hulp nodig?  

Raadpleeg ons om de meest geschikte behandeling voor jouw specifieke situatie te bepalen.  Neem contact met ons op. We zijn er om je te helpen en bieden graag onze expertise aan.